В кой е проблема? EVN или папата?

Друга болна тема в тази държава – тока.

Направих 45 дена, без да се прибирам в квартирата. Така се случи, че единствено по Коледа за 2 дена ( 24 следобед, 25 и през деня на 26-ти декември ) бях там. Днес ми пристига сметка 75 лв. При всички уреди – спрени, като тези 2 дена съм се отоплявал на климатик и съм пускал котлона 3-4 пъти максимум (не съм от готвещите). Разбира се, това не пречи да ми пляснат фразата „По празниците хората харчат повече“, ако питам. Харчат, ако са си у дома. Ако не са – харчат точно толкова колкото и в делнични дни – николко. Или другият ми любим израз е „Някой се е закачил към вас и ви краде„. Кой, по дяволите ще закача жици към електромера ми, за да открадне няколкостотин киловата?!?

Няма значение дали някой ме е окрал на дребно – този, който ми смята тока директно или EVN на едро, или който и да е по средата от веригата – оправданията нямат значение. Факт е, че съм окраден. Не ме интересува дали EVN е виновен или папата. В такъв момент просто няма значение за мен.

Най-забавното? Нищо не можете да направите. Честита ви държава.

Update

Оказа се, че реално са засекли за по-голям период – 08.12.12 до 15.01.13. И все пак – това са сумарно 10-ина дена, през които съм се отоплявал само на климатик и съм пускал малко бойлер. Но как точно съм направил само през деня 310 киловата (според EVN) за 10 дена, си остава мистерия за мен.

Едно мнение по „В кой е проблема? EVN или папата?

  1. NikDaPhreak

    Честита …. какво? Такъв дивеч „държава“ не се среща по тези географски ширини и дължини от няколко десетилетия. Изчезнал вид е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *