Back to OS X :-)

Напоследък (последните 3 месеца) отново основната ми платформа е Mac OS X. Този път е на истински Мак – Mac Mini 🙂 никакви Хакинтоши, никакви (особени) проблеми.

Вдигнах му паметта от 2Gb на 8 (задължително е, просто) и като цяло, вече изкарвам почти цял ден без да свърши. За съжаление, понякога се налага – веднъж да пусна Java (Netbeans) и край, забрави за паметта 🙂 Другият хищник е XCode – и той яде памет като луд, но малко по-добре от Java-та.

Като се замисля, особено след последните ми ядове с Linux, а и факта, че за iOS не може да програмираш на друго, освен Mac OS X, мисля че следващият ми лаптоп ще е mac book 🙂 може и Pro, макар че не виждам особена нужда.

Лаптопа почти не го пускам, в момента не мога да го ползвам за работа, а и нещо и Linux, и Windows ме дразнят напоследък 🙂 Да, като започна да програмирам за Android (надявам се скоро), ще влезе в употреба отново.

Та, мисълта ми е – нещо се отплеснах – че истинският Mac няма общо с Hackintosh въобще – проблемите до които стигаш неминуемо на self-made machine ги няма въобще тук. Никакви редактирания на plist-ове, никакви оправяния на права, никакви хакове и буут лоадъри ( всяко от които неща ми се чупеше поне по веднъж всеки месец ), да не говорим че и apply-ваш ъпдейти официално. Нищо общо! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *