Най-накрая работещ Windows Mobile

Преди известно време си смених Зауруса с нов (втора употреба) телефон от щатите – HTC TyTN 8525. Цялата ми идея беше да се ползва за нет, писане на документи ако се наложи нещо да записвам, както и скайп. За съжаление нещатата покрай скайпа се развиха не както ме кефи – не може да се ползва като нормален телефон, а звука се чува от спийкъра – супер тъпо и неудобно, а за всички около мен – неприятно. Да не говорим за интерфейса на Виндовса колко е смотан и дървен. Малки буквички, кликане със стилус, грозни, пре-2000 изгледи, крашване, грозни и ПЛАТЕНИ програми, абе въобще – трагедия. Както и да е … сега вече мога спокойно да кажа че съм успял горе долу да докарам функционалността която ми трябва от телефона, а именно:

1. Изглед при звънене, набиране, контакти, favorites и др. – IconSoft PhoneEx 1.4.5 – кракнат разбира се, трябва да съм луд да им дам $20 на тези. Ако бяха 5-6 – щях, без да се замислям много.

2. На Today екрана – HTC Home + Home Customizer – лекичко и удобно, голям часовник (цифров формат), бързо се пускат програми, има contact favorites, звукови профили и т.н.

3. Синхронизация – push поща (много удобно) в GMail, синхронизация на контактите в GMail, синхронизация на календара с google-ския – всичко това само с една програма – SEVEN.  Така като гледам, харчи 100-150кб дневно трафик, което е нищо, при положение че в плана ми има включени 10 мб месечно безплатно.

4. Задачи – Task2Gather – една много прилична програмка за $5, която разбира се си купих 🙂 Използвам я за записване на текущи задачи по проектите, както и за пазаруване 🙂

5. Навигация – трябва да се наканя един ден да си взема GPS Bluetooth сензор някой по-евтин с MTK чипсет – в щатите идват по $50 … иначе за софтуер ползвам iGO Amigo ( 8.4.нещоси ) – много съм доволен, прилично направена е. Ако можеше да я купя ( на прилична цена ) не бих се поколебал. Картата не я знам каква е, май на телеатлас.
За спешни случаи – имам също google maps, но тя си харчи трафик, така, че е само в краен случай.

6. Всякакви други полезни програмки за четене на книги, слушане на музика и гледане на филми – ще ги опиша един ден, че сега нямам време 🙂

6.1. Музика – Microfi Nitrogen. За момент се бях отчаял, че развалят програмата, тъй като в 0.3 версията беше отвратителна работата с плейлисти и зареждане на музика въобще. 0.2 си беше супер. Радвам се, че в 1.0 са оправили всичко, и нямам забележки към програмата.

6.2 Книги – Haali Reader. Поддържа всичко което ми е трябвало, включително разни дребни приятни екстри като например прогрес бар с маркировка къде са отделните глави.

6.3 Видео – CorePlayer 1.3. Платена програма, която сравнително добре се справя с видео файловете които и подавам. TCPMP е безплатната и алтернатива, но не съм я ползвал особено, тъй като имам тази 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *